Ιστορικό

To Moυσείο αυτό, είναι μια κραυγή αγωνίας, ένα κάλεσμα γιατί δημιουργήθηκε από την ανάγκη να διασωθεί ένα μέρος από το πολύμορφο έργο ενός σύγχρονου καλλιτέχνη, ώστε σε περίπτωση που κάποιος φιλότεχνος ή μελετητής ενδιαφερθεί να ξέρει που να ανατρέξει. Γιατί δυστυχώς οι σύγχρονοι καλλιτέχνες στη χώρα μας είναι τελείως απροστάτευτοι και τα σημαντικότερα έργα τους, αργοπεθαίνουν στις αποθήκες, ενώ ελάχιστα από αυτά βρίσκονται σε κάποιες ιδιωτικές συλλογές, απομονωμένα από το κοινό και συχνά μπερδεμένα ανάμεσα σε έργα διαφορετικών προθέσεων και ενδιαφέροντος Ελλήνων και ξένων συναδέλφων τους. 

Ευχή μας είναι, να δημιουργηθούν κάποτε στη χώρα μας δομές και πρόσωπα ικανά να πάρουν στα χέρια τους την ευθύνη της προστασίας και της προβολής αυτών των έργων (στο μέτρο πάντα που το αξίζουν) χωρίς προσωπικά πάθη, αντιζηλίες και συμφέροντα και τότε, αυτά τα μικρά μουσεία (και υπάρχουν πολλά) να γίνουν παραρτήματα του μεγάλου εκείνου, που θα προστατεύει ότι είναι άξιο να προστατευτεί και να προβληθεί έγκαιρα.
Αυτή είναι η συνεισφορά μας στην Τέχνη.
Με την ευκαιρία όμως αυτή, δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους μας τους επισκέπτες να πλουτίσουν και αισθητικά τις διακοπές τους και κάποιοι από αυτούς να καταλάβουν και να συγκινηθούν πλουτίζοντας και την ψυχή τους. Κάθε χρόνο μια άλλη ενότητα της δημιουργίας του Κώστα Τσόκλη εκτίθενται σ'αυτό το Μουσείο, φέρνοντας τον θεατή σε επαφή (έστω και συνειρμικά) με τη σύγχρονη παγκόσμια Τέχνη.
Αυτή είναι η προσφορά μας στους συνανθρώπους μας. 

 

Eνημερωτικό έντυπο του Μουσείου 2011-2012 σε pdf

Eνημερωτικό έντυπο του Μουσείου 2013-2014 σε pdf


Τηλ: 22830 51009
Ε-mail: tsoclismuseum@gmail.com